Wischt izvozi na skoro sva svjetska tržišta

Sve je krenulo od obične ideje, preko patenta, da bi na kraju preraslo u firmu Wischt koja sa sjedištem u Doboju širi poslovanje, a osnovni proizvod jeste vakuumska presa sa membranom.

Investicija 3 miliona KM

Iz dobojske šupe u istraživanje svemira

Termovakuumska presa za svemirska istraživanja, osim što je na prvu teško izgovoriti, još je teže taj pojam dovesti u logičnu vezu sa Bosnom i Hercegovinom.

Upravo takav jedan tehnološki sklop proizveden je u skromnoj radionici Zvjezdana Višta, građevinskog inženjera iz Doboja.

Šauzberger: Institut regija Evrope Doboju će pomoći u pripremi za EU integracije

Grad Doboj postao je dio asocijacije regija, gradova, organizacija i institucija Centralne i Jugoistočne Evrope okupljenih oko Instituta regija Evrope (IRE) sa sjedištem u Salcburgu.

Tokom posjete delegacije Grada Doboja, koju je predvodio načelnik Odjeljenja za privredu i finansije Tihomir Gligorić, u četvrtak je potpisan Sporazum o saradnji sa predsjednikom IRE Francom Šauzbergerom.

FABRIKA „VIŠT“ OTVORILA NOVI POGON

Novootvoreni pogon Fabrike „Višt“ iz Rudanke kod Doboja koja proizvodi vakuumske prese sa membranom, danas su posjetili ministar nauke i tehnologije Srpske Jasmin Komić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i najavili podršku ministarstava tom preduzeću.

Najbolja tehnološka inovacija RS

Novootvoreni pogon Fabrike "Višt" iz Rudanke kod Doboja koja proizvodi vakuumske prese sa membranom, danas su posjetili ministar nauke i tehnologije Srpske Jasmin Komić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i najavili podršku ministarstava tom preduzeću.

Company Presentation

Photo Gallery

General Catalogue

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries